Drie meest gestelde vragen over elektrisch rijden

Delen is lief

Je overweegt elektrisch te gaan rijden, maar je weet nog niet precies hoe, wat en wanneer? Wat zijn de 3 meest prangende vragen die gesteld worden. Wij behandelen ze hier.

Kom ik wel thuis met een elektrische auto?
Thuis komen zal altijd wel lukken.Toegegeven, het is in het begin een beetje wennen en meer plannen. Na een tijdje weet je niet beter. De meeste mensen rijden tussen de 30 en 35 kilometer per dag. Dat kan iedere elektrische auto aan, ook een tweedehands model. Je kunt thuis of op je werk opladen en zonder problemen op en neer rijden. Rijd je meer, dan zijn er ook nog steeds voldoende mogelijkheden van elektrische auto’s die 150-300 kilometer bereik hebben. Voor het meeste woon -werk verkeer is er dus geen probleem.

Kan ik wel opladen met mijn elektrische auto?
In Nederland staan ongelooflijk veel laadpalen. En dan heb je ook nog snelladers, bijvoorbeeld langs de snelweg. Het aantal laadpunten in ons land groeit snel. Fastfoodketens en zelfs klassieke oliemaatschappijen zetten steeds meer opladers voor elektrische auto’s neer. Soms kun je zelfs gratis laden voor de deur bij de supermarkt.

Er zijn inmiddels meer dan 50-duizend (semi) publieke laadpunten en ruim 13-honderd snellaadpunten. Dan is er ook nog een groot aantal private laadpunten. Naar schatting enkele tienduizenden.

  • Publieke laadpunten zijn 24 uur per dag voor iedereen toegankelijk
  • Semi publieke laadpunten staan b.v. bij bedrijven en zijn beperkter beschikbaar
  • Private laadpunten staan of hangen bij mensen thuis en niet toegankelijk

Geen tijd om te laden? Jawel hoor, de auto staat gemiddeld 90% van de dag stil. Er zijn maar weinig mensen die rondjes rijden tot ze niet verder kunnen.

Is het wel te betalen?
Dat hangt natuurlijk van je eigen portemonnee af. Elektrisch rijden heeft wel een aantal voor- en nadelen. De elektrische auto’s zelf zijn duurder dan de traditionele auto’s op benzine en diesel. Ze zijn nieuw, de ontwikkelkosten zijn hoog en de batterij is kostbaar. Aan de andere kant is het verbruik heel goedkoop; stroom kost een stuk minder dan benzine. Ook heb je nauwelijks onderhoudskosten. Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken komt de overheid met een subsidieregeling. Het aanbod elektrische auto’s groeit ook snel, en er komen steeds meer betaalbare modellen op de markt. Wil je weten of jij al zou kunnen overstappen, vul dan de EV Checker in.

Heb je nog meer vragen, stuur ons een mail of lees verder bij de FAQ’s.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0