De 5 goedkoopste elektrische auto’s in 2023

Delen is lief

De vijf goedkoopste elektrische auto’s in 2023

Steeds meer mensen willen elektrisch rijden. Maar is dat niet veel te duur

Iedereen kent de Tesla of de elektrische Jaguar van pak em beet een dikke ton in euro. Gelukkig zijn er steeds meer EV modellen die betaalbaarder zijn. Al hadden wij gehoopt dat er meer echt goedkope elektrische auto’s op de markt zouden verschijnen. Dat is helaas niet het geval. Hieronder de vijf goedkoopste elektrische auto’s (bron: EV Database) van 2023

Sono Sion

5: Een keurige vijfde plaats voor de Sono Sion. Een Duitse auto met zonnepanelen die naar verwachting dan eindelijk op de markt komt in 2023. Je krijgt een rijbereik van gemiddeld 260 kilometer voor een prijs vanaf €30.400

JAC iEV7s

4:Helemaal nieuw in de top 5 goedkoopste elektrische auto’s. Deze EV is te koop vanaf €29.900 en heeft een actieradius van gemiddeld 225 kilometer. De JAC is een Chinese SUV die in Europa de markt bestormt. Zorgt China dan voor een groei aan goedkopere elektrische auto’s?

Smart EQ

3: Altijd al een elektrische Mercedes willen rijden. Met de Smart EQ kan het vanaf €24.885. Net als de benzine smart is dit een perfecte stadsauto met 105 kilometer actieradius in de winter en 160 in de zomer. Mercedes brengt met de smart #1 in 2023 een hele nieuwe serie op de markt. Deze heeft een indrukwekkende actieradius, maar hoort niet in het rijtje goedkoopste elektrische auto’s thuis.

Renault Twingo

2: De elektrische Renault Twingo is nog steeds de op één na goedkoopste auto van dit moment en te koop vanaf €23.020. Voor dat bedrag rijd je van Zwolle naar Amsterdam in de winter (110 km) of naar Katwijk aan Zee in de zomer (155 km). 

Dacia Spring electric

1: Dan de goedkoopste! De Dacia Spring electric is al te koop vanaf €20.850. De gemiddelde actieradius is 155 kilometer. In de zomer rijd je wel tot 245 km met deze auto als je de snelweg mijdt. Ruim voldoende voor het meeste woon-werkverkeer en de visite. Voor langere afstanden of vakanties is de actieradius wel beperkt. De Dacia is al een tijdje de goedkoopste, complimenten voor dit merk, maar het zou mooi zijn als er nog goedkopere auto’s op de markt komen. 

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0