Het ontstaan van elektrischryden.nl

Delen is lief

De persoonlijke ervaringen met elektrisch rijden van één van de oprichters van ons platform hebben een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van www.elekrischryden.nl. Zo’n twee jaar geleden wilde Matthijs Nieuwenhuis overstappen op een elektrische auto, maar het was niet bepaald makkelijk informatie te vinden over de voordelen van elektrisch rijden. Lees hier zijn ervaringen:

Mijn eerste elektrische auto
Met veel enthousiasme begon ik me begin 2018 te oriënteren op een elektrische auto. Ik probeerde tot dan toe zoveel als mogelijk met de trein te reizen, maar dat was werk- technisch niet meer haalbaar. Omdat ik bewust en gezond probeer te leven, kwam ik bij elektrisch uit. De zoektocht naar de juiste auto was echter veel moeilijker dan ik had gehoopt en gedacht en af en toe leek opgeven me aantrekkelijker dan doorzetten. Het probleem is heel in het kort dat de beschikbare en noodzakelijke informatie technisch is en bovendien moeilijk te vinden. Daarnaast ben ik zeker een autokenner en vond ik veel begrippen maar moeilijk te begrijpen.

Hulp van de kenners elektrisch vervoer
Om me heen hoorde ik ondertussen alleen maar goede verhalen van de mensen die al elektrisch reden. Dat kwam door mijn werk voor de stichting ElaadNL; een kennis- en informatiecentrum dat zich bezig houdt met hoe we onze elektrische auto’s kunnen laden, zonder het energienetwerk te overbelasten. Maar dit zijn allemaal techneuten en deskundigen en dat was ik zeker niet. Want hoe zit dat met actieradius, kilowattuur, chademo en ccs. En dan niet te vergeten de verschillende systemen en types laden per merk. Duizelt het al?

Dankzij al die leuke en vooral deskundige collega’s ben ik eruit gekomen. Maar ik betwijfel of het me anders was gelukt. Inmiddels rijd ik bijna twee jaar met plezier en tevredenheid elektrisch, maar het heeft me wel een paar maanden gekost om alle informatie bij elkaar te sprokkelen en dat is eigenlijk te lang!

Voordelen elektrisch vervoer voor mijn accountant en hypotheekadviseur
In de maanden hierna heb ik vele mensen gesproken die graag elektrisch willen rijden, maar het niet aandurfden. Simpelweg omdat ze te weinig informatie konden vinden, net als ik in 2018. Een paar voorbeelden.

De accountant die ik sprak rijdt iedere dag 30 kilometer op en neer naar zijn werk. Klassiek woon-werk verkeer met een leaseauto van de zaak. Toch voelde hij te veel onzekerheid en koos hij voor een benzineauto. Want hoe zit dat met laden, is die afstand goed te doen, wat nu als ik plotseling weg moet en nog veel meer vragen.

De hypotheekadviseur die ik sprak wilde ook overstappen op elektrisch, maar deed het uiteindelijk niet. Deze adviseur rijdt alleen in Amsterdam en omgeving, maar was toch bang niet bij zijn klanten te kunnen komen. Nu rijdt een elektrische auto in de stad extreem zuinig en is de actieradius veel groter. Dat is net even wat anders dan bij benzine of diesel.
Maar dat wist de adviseur niet, dus werd het een diesel.

Beiden hadden gezien hun omstandigheden en budget met gemak de overstap kunnen maken naar elektrisch vervoer. Sterker, dat was voordeliger voor ze geweest. Een gebrek aan nuttige en eerlijke informatie op één platform heeft hen weerhouden over te stappen. Dit is één van de hoofdredenen om te beginnen met www.elektrischryden.nl

Deze twee voorbeelden zijn natuurlijk op zich geen wetenschappelijk bewijs, maar er zijn nog veel meer voorbeelden. En zoek zelf maar eens op internet. Het is niet makkelijk om alles met gemak op een rij te krijgen. Toch gaan miljoenen mensen de komende jaren op zoek naar een elektrische auto. Via ons platform hopen wij het iets makkelijker te maken. En als je in jouw omstandigheden nog niet toe bent aan de overstap, dan zeggen wij dat ook gewoon. Eerlijke en nuttige informatie, daar draait het om.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0