5 feiten over elektrisch rijden

Delen is lief

5 feiten over elektrisch rijden

Er wordt een hoop onzin verteld over elektrisch rijden en dat is vaak gebaseerd op mythes, bijvoorbeeld over ons rijgedrag in de auto. Mensen hebben vaak het gevoel dat elektrisch vervoer prima is, maar voor hen onmogelijk, omdat ze veel te veel rijden. 5 feiten die een andere kijk bieden.

Je hebt ruim de tijd om op te laden

Onze auto staat 90% van de dag stil. De meeste mensen rijden van A naar B en soms nog even naar C. Maar onze auto staat het overgrote deel van de dag stil. Er is zeer ruim de tijd om op te laden.

De actieradius van een elektrische auto is bijna altijd voldoende
De Nederlander rijdt gemiddeld zo’n 32 kilometer per dag. Hoezo angst om stil te komen staan met een lege batterij. We tuffen maar een paar kilometers per dag. Zelfs met een eerste generatie elektrische auto is dat makkelijk te doen.

Het is daadwerkelijk schoon
Een elektrische auto stoot tijdens het rijden geen CO2 uit. Deze is dus veel schoner. Natuurlijk kost het produceren van een auto ook wat en komt daar ook CO2 vrij, maar die is nog steeds drie tot vier keer minder dan die van een benzine of dieselauto.

Er staan heel veel laadpalen in Nederland

Alles bij elkaar opgeteld zijn er zeker 50-duizend elektrische laadpunten in Nederland. Dat is op dit moment ruim voldoende voor het aantal elektrische auto’s. Wel zijn er nog – landelijke- gebieden waar het aantal palen beperkt is.

Iedereen gaat elektrisch rijden
In 2030 rijden er naar verwachting al 2 miljoen mensen elektrisch. Na dat jaar mogen alleen nog maar auto’s zonder uitstoot verkocht worden. Dan is er natuurlijk wel een tweedehandsmarkt voor fossiele auto’s, maar die zal snel kleiner worden. Uiteindelijk zal iedereen dus elektrisch gaan rijden.

Mocht je willen weten hoeveel laadpalen er precies zijn in jouw wijk? Bekijk dan hier hoeveel laadpalen het er zijn. En als je nog een minuutje extra over hebt, speel dan onze elektrisch rijden quiz (scroll door tot onderaan de homepage).

We hebben ook nog korte video’s met 5 redenen om wel- en 5 redenen om niet elektrisch te rijden voor je om te bekijken.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0