5 redenen om wel elektrisch te rijden

Delen is lief

Ik rijd inmiddels zo’n twee jaar met een elektrische auto. Hoewel het in het begin best even wennen was, bevalt het me uitstekend. Vijf redenen waarom ik wel elektrisch rij.

1. Elektrisch rijden is goed voor het milieu

Een simpele reden, die weinig toelichting nodig heeft. Een elektrische auto is vele malen schoner dan een benzine- of dieselauto. En zo kan ook ik bijdragen aan het terugdringen of in ieder geval beperken van de klimaatverandering. De elektrische auto stoot geen Co2 uit. Als we straks ook volledig op groene stroom rijden, wordt het nog beter. Hoewel er af en toe nog discussie is over de milieu impact van batterij auto’s, is de wetenschap duidelijk. <
Elektrisch rijden is beter voor het milieu.

2: Elektrische auto rijdt zeer comfortabel

Het rijdt gewoon heel erg lekker. Elektrisch rijden is sportief en ligt heel lekker op de weg. Een elektrische auto is bovendien heel stil. Kortom; een plezier om in te rijden. En het is ook een plezier voor je buren. Geen lawaai vroeg in de ochtend en geen vieze walmen die het slaapkamerraam in vliegen.

3: De kosten van een elektrische auto

De aanschaf en/of leaseprijs van een elektrische auto ligt wat hoger, maar het verbruik is veel goedkoper. Elektrisch laden is zeg maar een derde van de kosten van een tankbeurt aan de benzinepomp. Bovendien heb je nauwelijks tot geen onderhoudskosten en zijn er ook nog wat belastingvoordelen. 

4: Elektrisch vervoer is leuk

Het is ook gewoon fun. De hele wereld van elektrisch vervoer is nieuw, innovatief en spannend. Er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen, verbeteringen en uitvindingen. Je maakt met een elektrische auto direct onderdeel uit van het vervoerssysteem van de toekomst. 

5: Makkelijk parkeren op drukke plekken

Soms blijf je rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek. Bij een elektrische laadpaal is heel vaak wel een plekje vrij. Toch een lekker voordeeltje, zeker in de stad.

Kortom, voor mij zijn er genoeg redenen om elektrisch te rijden. Wil je nog meer tips? Die lees je hier

Lees hier het blog van Aziz en zijn vijf redenen om wél elektrisch te rijden.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0