5 tips als je elektrisch wilt gaan rijden

Delen is lief

Elektrisch rijden is nieuw en spannend. Wat komt er allemaal op je af als je op zoek gaat naar de voordelen van elektrisch rijden. Wij geven 5 tips voor beginners. Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten! Eerder schreven we al een blog met de 5 feiten over elektrisch rijden.

1: Neem de tijd
Accepteer dat het misschien iets langer duurt dan je gewend bent. Je moet net even wat meer uitzoeken, lezen en regelen als je aan je eerste elektrische auto begint. Het is allemaal nieuw natuurlijk, maar dat maakt het niet minder leuk.

2: Vind jouw elektrische auto
Zoek eerst uit of jouw ideale elektrische auto al op de markt is.
Welke auto bij je past hangt van veel verschillende factoren af. Wat is je budget, hoeveel kilometer rijd je op een dag, wil je leasen of kopen? Niet voor iedereen is de ideale elektrische auto al op de markt  Wil je een eerste indicatie, doe dan de EV-checker. Of lees onze meest gestelde vragen.

3: Regel één of meerdere laadpassen
Je zou niet de eerste zijn die elektrisch en vol trots, maar zonder laadpas bij de garage wegrijdt. Een paar honderd kilometer op de teller, maar geen laadmogelijkheden. Regel je laadpas al voor je in die auto stapt. Er zijn mensen die rondrijden met meerdere laadpassen.

4: Zorg voor een laadpaal in je buurt.
Opladen in de buurt van je huis is erg prettig. Heb je geen eigen oprit om een laadpunt te realiseren, dan kun je gebruik maken van een publiek laadpunt. Dat is een laadpaal ergens aan de straat, waar iedereen gebruik van kan maken. Staat er niet al één in de buurt, vraag er dan zo snel mogelijk één aan. Soms duurt dit maanden

5: Geniet
Elektrisch rijden is ook gewoon leuk. Auto’s op een batterij rijden compleet anders dan je gewend bent. Je stapt in een wereld van techniek en innovatie!

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0