Elektrische auto en WLTP. Wat betekent dat?

Delen is lief

Elektrische auto en WLTP. Wat betekent dat?

Hoe ver rijdt mijn elektrische auto in de praktijk? Dat is één van de meest gestelde vragen over elektrisch rijden. Wij schreven er al eerder over op onze site. Het antwoord verschilt natuurlijk enorm per auto, maar het wordt sinds een aantal jaren gemeten met de zogenoemde WLTP methode. Wat is dat precies?

WLTP staat voor?
De Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Ingewikkeld? Valt mee.

Het is een goedgekeurde testmethode die verplicht gebruikt moet worden om de geschatte actieradius van elektrische auto’s aan te geven. De oude testmethode was niet erg nauwkeurig. In de praktijk werd het rijbereik van elektrische voertuigen te hoog ingeschat. Dat moest veranderen met de invoering van WLTP. 

Hoe nauwkeurig is WLTP
Behoorlijk nauwkeurig. Natuurlijk zijn er andere externe omstandigheden als rijgedrag en weersomstandigheden die veel invloed hebben op je actieradius. Maar dat de meetmethode vrij accuraat is blijkt uit testen die hiermee gedaan zijn.

Elektrische auto kopen en WLTP
Ga je een elektrische auto leasen of kopen en wil je weten hoever je hiermee kunt rijden. Kijk dan goed naar de actieradius volgens WLTP. Die komt aardig in de buurt van het daadwerkelijke rijbereik. Als je een beetje relaxed rijdt tenminste. Wil je meer weten over elektrisch rijden, kijk dan ook eens op onze begrippenlijst.  

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0