Actieradius; belangrijke Informatie over elektrisch rijden

Delen is lief

Actieradius; belangrijke Informatie over elektrisch rijden

De actieradius is voor veel -toekomstige- elektrische rijders erg belangrijk. Veel mensen die over willen stappen naar een elektrische auto willen precies weten hoeveel kilometer ze kunnen rijden met een volgeladen batterij. Het is informatie over elektrisch rijden waar veel automerken ook mooie sier mee maken. Maar hoe belangrijk is dit nu echt?

Het korte en eerlijke antwoord: Het is een stuk minder belangrijk en ingewikkeld dan je waarschijnlijk denkt. Het is vooral het gevoel dat je echt wel ver moet kunnen rijden, omdat je anders misschien niet meer thuis komt. En natuurlijk zijn we klassiek gewend aan zes- of zevenhonderd kilometer rijden met een tank benzine of diesel. Maar of het echt een uitdaging is hangt enorm af van je persoonlijke situatie.

Nog geen honderd kilometer per dag

De meeste mensen rijden nog geen honderd kilometer per dag. Van en naar het werk, het winkelcentrum of een bezoekje aan het voetbal of opa en oma. Met iedere elektrische auto kan dat zonder problemen. En dat kost ook niet direct de hoofdprijs.

En we begrijpen dat er ook mensen zijn die meer onderweg zijn, bijvoorbeeld voor werk. Het aantal auto’s met een rijbereik van 300-400 kilometer groeit ook snel. Dit is voor de grootste groep mensen ruim voldoende. Want niemand rijdt rondjes door het land zonder te stoppen. En tijdens die afspraken kan de auto aan de lader, zodat je weer zonder problemen thuis komt.

En voor de mensen die echt ver rijden zijn er al auto’s met een flinke actieradius.
Dat kost wat, maar dan heb je ook wat.

En hoe en waar moet ik opladen dan?

Dat kan op enorm veel plekken. Bedenk dan vooral dat iedere auto gemiddeld 90% van de dag stilstaat. Ruim de tijd om op te laden dus. Vind hier laadpalen op de plekken waar je vaak komt. En snelladen kan natuurlijk ook altijd nog. Al is dit duur en zal dit voor de meeste mensen niet nodig zijn. Er is al veel onderzoek gedaan naar waar mensen nu het vaakst opladen. In een eerder blog zetten wij dit op een rij.

Actieradius elektrische auto best een beetje belangrijk.

Wij erkennen natuurlijk dat de actieradius best een belangrijk aspect is bij de aanschaf van een elektrische auto. Maar voor de meeste mensen zal een rijbereik van 400 kilometer ruim voldoende of vaak zelfs te veel zijn. Het is een kwestie van wennen.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0