Met deze 5 elektrische auto’s leg je vanaf 2022 de grootste afstand af

Delen is lief

Met deze 5 elektrische auto’s leg je vanaf 2022 de grootste afstand af

Steeds meer mensen willen elektrisch rijden, maar nog lang niet iedereen is enthousiast. Eén van de belangrijkste redenen is de angst om te weinig kilometers af te kunnen leggen. Want stilstaan langs de snelweg is voor niemand leuk. Om je gerust te stellen hieronder de 5 elektrische auto’s met de grootste actieradius (bron: EV Database) die vanaf volgend jaar (2022) op de markt zijn.

1. De Tesla Roadster (vanaf 2022)

Deze absolute nummer 1 heeft een gemiddeld bereik van 960 kilometer op een volle batterij. En gemiddeld bereik is een combinatie van zomer, winter, snelweg en binnendoor rijden. Eén van de weinige elektrische auto’s die nu al perfect is voor een vakantietrip. Maar hij staat ook bovenaan ons lijstje met duurste auto’s.

2. De Tesla Cybertruck Tri Motor (vanaf 2022)

Een echte tank, alleen kom je met deze heel snel een heel eind. Op nummer twee de Tesla Cybertruck Tri Motor. Deze opvallende elektrische auto heeft een actieradius van 750 kilometer. In de zomer iets meer, in de winter en op de snelweg iets minder. Maar je moet er wel in gezien willen worden.

3. Tesla Model S Plaid + (vanaf 2022)

Alweer een Tesla! Met deze Model S kom je zo’n 670 kilometer ver. Een keurige afstand waar je in Nederland goed mee uit de voeten kan, Dit model is ook nog snel, met een topsnelheid van meer dan 300 kilometer per uur. Maar dan is je batterij van onze nummer 3 wel een stuk sneller leeg.

4. Lucid Air Grand Touring (vanaf 2022)

Een grote onbekende in Nederland staat op nummer 4, De Lucid wordt gemaakt door Lucid Motors en is een concurrent van Tesla. Dankzij de batterij van 200 kWh rijd je met deze Amerikaanse elektrische auto gemiddeld 660 kilometer. De Lucid Air Dream edition is ook onderweg, die laten we in deze lijst even buiten beschouwing.

5. Mercedes EQS 450+ (eind dit jaar)

Deze nummer 5 in onze lijst brengt je met een actieradius van 640 kilometer net van Groningen naar Maastricht en weer terug. De Mercedes EQS doet dat met een relatief kleine batterij.

De gemiddelde actieradius van elektrische auto’s neemt snel toe. Ook de goedkopere auto’s krijgen een steeds groter bereik. Als je daarbij ook bedenkt dat de gemiddelde auto zo’n 90% van de dag stil staat heb je misschien helemaal niet zo’n dure wagen nodig. Kijk hier of er al iets voor jou op de markt is

Tags:

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0