De vijf duurste elektrische auto’s

Delen is lief

De vijf duurste elektrische auto’s van dit moment

Steeds meer mensen willen elektrisch rijden. Maar is dat niet veel te duur? Dat hoeft niet, want er zijn steeds meer betaalbare elektrische auto’s. (Zie hier de vijf goedkoopste elektrische auto’s van dit moment) LINK NAAR lijst 5 goedkoopste ). Maar wil jij in een echte vette bak rijden en daar flink voor betalen. Dat kan! 

Hieronder de 5 duurste elektrische auto’s (bron: EV Database) van dit moment!

5. Mercedes EQS 580 4 Matic

Voor het luttele bedrag van €150.000 brengt deze Mercedes EQS je in één ruk naar het hoofdkantoor van dit Duitse automerk. Tenminste in de zomer (actieradius 725 km). In de winter (actieradius 525 km) zul je een keer moeten laden om in Stuttgart te komen. 

4. Tesla Model S Plaid +

Niet de enige Tesla in de top vijf, maar de Model S is met een vanafprijs van €151.005 de goedkope Tesla in dit lijstje. Inmiddels is deze auto misschien wel de klassieker onder de elektrische auto’s. En je rijdt met gemak heel Nederland door zonder te laden. Namelijk gemiddeld 770 kilometer bereik in de zomer en 560 kilometer in de winter. 

3. Lucid Air Dream Edition

Een grote onbekende in Nederland, gemaakt door Lucid Motors. Ze komen de elektrische markt op met een auto van € 175.000 euro. Het is een Amerikaanse autofabrikant, gericht op de elektrische markt. Zeg maar gerust een potentiële concurrent voor Tesla. Qua prijs en qua actieradius. 740 kilometer in de zomer, 540 kilometer in de winter. Helaas duurt het nog tot 2022 voor deze auto ook echt rond rijdt. Dus je hebt nog even tijd om bij te sparen,

2. Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Dan nu de echt dure modellen. Voor de echte liefhebber! Deze elektrische Porsche ziet er ook uit als een Porsche zoals we die kennen. De actieradius is wel beperkt; in de winter gemiddeld 325 kilometer, in de zomer 425. Dat is niet meer dan een elektrische middenklasse auto, alleen betaal je voor deze wagen wel minimaal €193.200. 

1. De Tesla Roadster

De absolute nummer 1 en dus de duurste auto komt pas in 2022 op de markt. Het wordt direct de enige elektrische auto met een ‘vanaf prijs’ boven de twee ton; namelijk € 215.000. Maar dan kun je er wel mee op vakantie! In de zomer heeft deze auto een gemiddeld bereik (snelweg en stad) van maar liefst 1095 kilometer. In de winter rijd je nog steeds 825 kilometer op 1 batterij. En de 200 KwH opladen bij de snellader duurt maar drie kwartier. Indrukwekkend qua prijs en mogelijkheden. Op naar Zuid-Frankrijk dus. 

Ben jij direct begonnen met sparen of zoek je liever een auto die iets beter bij je past? 

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0