De vijf goedkoopste elektrische auto’s

Delen is lief

De vijf goedkoopste elektrische auto’s van dit moment

Steeds meer mensen willen elektrisch rijden. Maar is dat niet veel te duurIedereen kent de Tesla of de elektrische Jaguar van pak em beet een dikke ton in euro. Gelukkig zijn er steeds meer EV modellen die stukken betaalbaarder zijn. Hieronder de vijf goedkoopste elektrische auto’s (bron: EV Database) van dit moment!

5. Fiat 500e

We beginnen de top vijf met de duurste onder de goedkope elektrische auto’s. De Fiat 500e kost € 24.900. Hiervoor rijd je in de winter van de Fiat fabriek in Turijn naar het nabijgelegen Asti en weer terug (120 kilometer). In de zomer kom je 45 kilometer verder zonder op te laden, met een gemiddelde actieradius van 165 kilometer.

4. Smart EQ

Altijd al een elektrische Mercedes willen rijden. Met de Smart EQ kan het vanaf €23.995. Net als de benzine Smart is dit een perfecte stadsauto met 85 kilometer actieradius in de winter en 115 in de zomer. Gelukkig zijn er in de stad veel laadpunten!

3. Seat Mii

We gaan langzaam naar beneden in prijs. Deze Spaanse ‘coche eléctrico’ heb je in huis vanaf € 23.400. Met de SEAT Mii kom je in de zomer 240 kilometer ver, in de winter is dat 175 km. 

2. Renault Twingo

De elektrische Renault Twingo is de op één na goedkoopste auto van dit moment en te koop vanaf €20.690. Voor dat bedrag rijd je van Zwolle naar Amsterdam in de winter (110 km) of naar Katwijk aan Zee in de zomer (155 km).

1. Dacia Spring electric

Dan de goedkoopste! De Dacia Spring electric is dit najaar te bestellen vanaf €17.890. De gemiddelde actieradius is 140 kilometer in de winter en 195 kilometer in de zomer. Ruim voldoende voor het meeste woon-werkverkeer en de visite. Voor langere afstanden of vakanties is de actieradius beperkt.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0