Top 5 actieradius elektrische auto’s onder de 40-duizend euro

Delen is lief

Top 5 actieradius elektrische auto’s onder de 40-duizend euro

Elektrische auto’s worden steeds goedkoper en dus haal- en betaalbaar voor een steeds grotere groep mensen. Eerder zetten wij al de 5 goedkoopste elektrische auto’s op een rij. Toch is niet alleen de prijs belangrijk, maar ook de actieradius. Want hoewel steeds meer mensen elektrisch willen rijden is het aantal kilometers dat je kunt rijden een heel belangrijke reden om wel of een elektrische auto te kopen of leasen. Hieronder daarom de vijf elektrische auto’s met de grootste actieradius onder de 40.000 euro. (bron: EV Database) Je vindt hier alleen de modellen terug die nu al op de markt zijn.

1. DE KIA e-Soul en de KIA e-Nero

Een gedeelde eerste plaats. Wel allebei een KIA. De e-Soul en de e-Nero hebben beiden een gemiddeld bereik van 370 kilometer. Een gemiddeld bereik is een combinatie van zomer, winter, snelweg en binnendoor rijden. De Soul heeft een vanafprijs van €36 495. De Nero is te koop vanaf €38 995. Een kwestie van smaak dus.

2. De Volkswagen ID.3

De prijs is ongeveer hetzelfde als die van de nummer 1 op deze lijst. De ID.3 heeft een vanafprijs van €38 390. Voor dat bedrag rijdt je zo’n 350 kilometer met een volle batterij. In de winter wat minder en in de zomer wat meer!

3. De Always U5

Gemiddeld in zomer en winter rijd je met deze auto’s van Nieuwegein naar Middelburg en weer terug. De actieradius van deze Always is 335 kilometer..Per kilometer wel iets duurder dan zijn concurrenten. Deze auto is te koop vanaf €39.950.

4. Renault Zoe ZE50 R110

Een oude bekende op nummer vier. De Renault Zoe rijdt al een tijdje rond en is populair. Een stukje goedkoper dan de andere elektrische auto’s in deze lijst (vanafprijs is €33.990) en je actieradius is toch nog 365 km in de zomer en 265 kilometer in de winter (gecombineerd op snelweg en in de stad). De gemiddelde actieradius is 315 kilometer

5. De Opel Corsa e en de Peugeot e 208

Onze top 5 sluiten we af met de Corsa en de 208.Twee auto’s die we eerder als benzine kenden en die nu beiden gemiddeld 275 elektrische kilometer afleggen in de e-versie. De Opel Corsa-e is de goedkoopste in deze lijst met een vanafprijs van €30 599. De Peugeot e 208 is een stukje duurder en te koop vanaf €34.900. 

De gemiddelde actieradius van elektrische auto’s neemt snel toe.Als je daarbij ook bedenkt dat de gemiddelde auto zo’n 90% van de dag stil staat heb je misschien helemaal niet zo’n dure wagen nodig. 

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0