De 5 duurste elektrische auto’s van dit moment

Delen is lief

De vijf duurste elektrische auto’s van dit moment

Voor sommige elektrische auto’s moet je echt flink de portemonnee trekken. 

Dat hoeft niet, want er zijn steeds meer betaalbare elektrische auto’s. Zie hier de vijf goedkoopste elektrische auto’s van dit moment. Maar wil jij in een echte vette bak rijden en ben je bereid daar flink voor te betalen. Dat kan prima! Hieronder de 5 duurste elektrische auto’s (bron: EV Database) van dit moment!

Mercedes EQS 580 4 Matic

5: Nog duurder dan vorig jaar. Voor het luttele bedrag vanaf €176.608 brengt deze Mercedes EQS je in één ruk naar het hoofdkantoor van dit Duitse automerk. Tenminste in de zomer (actieradius 700 km). In de winter (actieradius 510 km) zul je een keer moeten laden om in Stuttgart te komen. 

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo (en andere modellen)


4: Twee plaatsen gezakt in deze lijst, maar nog steeds alleen voor de echte liefhebber! Deze elektrische Porsche ziet er ook uit als een Porsche zoals we die kennen. De actieradius is niet erg indrukwekkend in verhouding met de prijs. Gemiddeld 385-400 km. Dat is niet meer dan een elektrische middenklasse auto, alleen betaal je voor deze wagen wel minimaal €196.900. 

Lucid Air Dream Edition R en P

3: Nog vrij onbekend in Nederland, gemaakt door Lucid Motors. Deze EV kost minimaal
€222.000 euro. Het is een Amerikaanse autofabrikant, gericht op de elektrische markt. Zeg maar gerust een potentiële concurrent voor Tesla. Qua prijs en qua actieradius. 790 kilometer in de zomer, 575 kilometer in de winter.

Lightyear 0


2: Neerlands trots,de Lightyear pronkt op de tweede plaats. Een auto met zonnepanelen waar je wel flink voor betaalt. Deze enige Nederlandse elektrische auto kun je aanschaffen vanaf €302.500. Daarvoor krijg je een gemiddelde actieradius van 550 kilometer. Maar je kunt deze auto wel buiten in de zon, gratis opladen. 

Rolls-Royce Spectre 

1: De absoluut duurste auto is er één waar je echt van moet houden. De goedkoopste uitvoering van de Rolls heb je al voor de deur staan vanaf €400.000 euro. Je leest het goed. En daarmee kun je 455 kilometer gemiddeld rijden. Dat is bepaald niet veel. Maar goed dan heb je wel de duurste elektrische auto van 2023 en daar kun je lekker mee shinen.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0