Is elektrisch rijden wel veilig?

Delen is lief

En weer staat er een elektrische auto in de brand. Grote koppen in de krant. Spectaculaire video’s op internet. Dus is elektrisch rijden wel veilig? Het is een veelgestelde vraag. Het antwoord: De elektrische auto is net zo veilig of onveilig als een brandstofauto. Dit blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO. 

Niet meer, wel ander risico elektrische auto

25 experts werden voor dit onderzoek geïnterviewd en honderden bronnen geraadpleegd. Door de strenge regels waaraan autofabrikanten moeten voldoen zijn er weinig risico’s. Er is nauwelijks aantoonbaar verschil tussen een elektrische en een brandstof auto. Toch zijn er ook verschillen. Een benzine of diesel vliegt vaker al rijdend in de fik. Een batterij wil ook nog wel eens gaan branden tijdens het laden. En hoewel het risico op brand even groot is, moet er wel anders geblust worden. Dit komt doordat een oververhitte batterij lastiger te blussen is. Veel meer details over het onderzoek valt te lezen in het

Autobranden halen het nieuws

Waarom staat er dan toch regelmatig een
artikel in de krant of zien we een video met een brandende elektrische auto. Dat komt vooral doordat het nog nieuw is en dus meer opvalt. Brandstof auto’s staan even vaak in brand, maar daar zijn we blijkbaar inmiddels aan gewend, concludeert ook de ANWB.

Om terug te komen op de vraag van dit artikel: Is elektrisch rijden wel veilig? JA, of in ieder geval niet onveiliger dan rijden in een brandstof auto.

En mocht je nog tijd over hebben, speel dan onze quiz via deze link.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0