De top 5 elektrische auto’s met de grootste actieradius vanaf 2023

Delen is lief

De top vijf elektrische auto’s met de grootste actieradius vanaf 2023

De gemiddelde actieradius van elektrische auto’s stijgt. Dat is goed nieuws. Want steeds meer mensen willen wel elektrisch rijden, maar nog lang niet iedereen durft het al aan. Eén van de belangrijkste redenen is de angst om te weinig kilometers af te kunnen leggen. Want stilstaan langs de snelweg is voor niemand leuk. Om je gerust te stellen hieronder de 5 elektrische auto’s met de grootste actieradius (bron: EV Database) die in 2023 op de markt zijn/komen.

Audi Q8 e-tron Sportback 55 quattro 

5: We sluiten deze top 5 af met een ander merk. Deze elektrische Audi heeft een gemiddeld bereik van 525 kilometer op een volle batterij. Niet heel veel voor een 106 KwH batterij. Deze auto is wel veruit de goedkoopste in de top 5 met een prijs die begint vanaf €88.000. Niet goedkoop natuurlijk, maar voor goedkope auto’s met een flinke actieradius moet je elders op onze site zijn. 

Lightyear 0 

4: Met een batterij van 60 KwH weet deze Nederlandse zonneauto gemiddeld 550 kilometer te rijden. Uniek aan deze EV is dat het voertuig voorzien is van zonnepanelen en dus direct in de zon kan laden. Ook uniek is de vanaf-prijs, namelijk € 302.500. 

Tesla Model S Dual Motor 

3: De eerste en enige Tesla in deze lijst. Met deze Model S kom je zo’n 670 kilometer ver. Een keurige afstand waar je in Nederland makkelijk mee uit de voeten kan. Het verschil in actieradius op de snelweg in de winter (410 km) en in de stad in de zomer (810 km) is wel fors bij deze auto, die vanaf €105.000 te koop is. 

Mercedes EQS 450+ 

2: De runner-up in onze lijst brengt je met een actieradius van 640 kilometer net van Groningen naar Maastricht en weer terug. De Mercedes EQS doet dat met een relatief kleine batterij; een mooie prestatie. En een stuk goedkoper dan onze nummer in, namelijk te koop vanaf €109.090. Andere modellen van de EQS slaan we over in deze lijst. 

De Lucid Air Dream Edition R


1: Deze trotse koploper heeft een gemiddeld bereik van 695 kilometer op één volle batterij. Gemiddeld bereik is een combinatie van zomer, winter, snelweg en in de stad rijden. Eén van de weinige elektrische auto’s die nu al perfect is voor een vakantietrip. In de zomer rijdt deze Amerikaanse EV ruim 800 kilometer op de batterij met 118 KwH. Kost wat (vanaf €222.000) maar dan heb je ook wat.Voor dit overzicht slaan we de andere edities van de Lucid AIr over. 

De gemiddelde actieradius van elektrische auto’s neemt snel toe. Ook de goedkopere auto’s krijgen een steeds groter bereik. Als je daarbij ook bedenkt dat de gemiddelde auto zo’n 90% van de dag stil staat heb je misschien helemaal niet zo’n dure wagen nodig. 

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0