smart #1: De nieuwe elektrische auto voor in de stad en ver daarbuiten

Delen is lief

Smart #1: De nieuwe elektrische auto voor in de stad en ver daarbuiten
Een compacte, moderne en mooi afgewerkte elektrische auto. Een EV perfect voor in de stad, waarmee je toch zonder problemen het hele land door kunt. Deze auto zat er al een tijdje aan te komen. Mercedes komt nu op de markt met de smart #1. Een urban elektrische auto in diverse uitvoeringen met een indrukwekkende actieradius. 

Een nieuwe generatie elektrische auto’s is onderweg
We hebben het er bij elektrischryden.nl al vaak over gehad. Een EV met grote actieradius is meestal duur en groot. En vaak wordt er gemopperd over de afwerking. De kleine of kleinere auto’s hebben dan weer een actieradius die (te)beperkt is. Dat is vervelend voor mensen die langere afstanden afleggen. Maar de markt voor elektrische auto’s is volop in beweging en het aanbod groeit snel. En de mogelijkheden ook. De diverse uitvoeringen van de smart #1 zijn hier een voorbeeld van.

Klein formaat, maar zeker geen kleine batterij
De nieuwe smart #1 heeft een indrukwekkende actieradius, waarmee je in de stad eindeloos kunt rondrijden. Het gemiddelde bereik (WLTP) ligt tussen de 400 en 440 kilometer afhankelijk van welke editie je rijdt. 

smart #1 Pro+ 420 km
smart #1 Premium 440 km
smart #1 Brabus 400 km

Toch is de smart #1 niet alleen een urban auto, waarmee je lekker makkelijk parkeert in de stad. Ook op bezoek bij familie in Limburg of Groningen kan zonder veel gedoe. Zelfs een lekkere citytrip naar Parijs of Hamburg levert geen problemen op. Onderweg een kop koffie en een half uurtje snelladen en je komt op bestemming. 

Het blijft een Smart
Met de smart #1 maakt Mercedes een enorme stap in de toekomst van elektrisch en dus duurzaam rijden. Het is een flinke stap vooruit in vergelijking met de huidige elektrische Smart. Duurzaam, een volwassen rijbereik, hippe urban uitstraling en verder gewoon alles wat een Smart altijd al is. Het blijft natuurlijk een stadsauto. Hoewel je prima op de achterbank kunt zitten, is met drie kinderen en vier koffers op vakantie vermoedelijk toch iets teveel gevraagd. Maar als dat nu niet in je eisenpakket zit, is dit een mooie nieuwe optie. 

En is de smart #1 goedkoop of heel duur? Geen van beiden. We vinden de auto niet extreem prijzig, maar het is ook geen goedkoop tweedehandsje. Daar tegenover staat dat elektrisch rijden goedkoper is en je de wat hogere aanschaf weer terugverdient. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met smart.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0