Is elektrisch rijden fijn?

Delen is lief

Je hoort vaak veel vooroordelen over elektrisch rijden. De ene persoon zegt dat het enorm comfortabel rijdt, de ander zegt dat het vooral onhandig is. Maar is elektrisch rijden fijn? Lees het eerlijke antwoord hier op onze website.

Ja, het is anders. Elektrisch rijden heeft een hele andere beleving. En ja, het heeft voordelen en nadelen. 

Laten we beginnen met de nadelen. Rijden in een elektrisch auto betekent eigenlijk dat je het beter een beetje rustig aan kan doen op de weg. Hoe harder/sportiever je rijdt, hoe sneller je batterij leeg is. Rijd je b.v. 130 en niet 120 kilometer per uur, dan gaat het verbruik al 20% omhoog. Het goede nieuws is, de actieradius van de gemiddelde elektrische auto gaat steeds verder omhoog, dus dit nadeel wordt steeds kleiner. En natuurlijk zijn er nog meer subjectieve nadelen te bedenken. 

En vanzelfsprekend moet je ook laden i.p.v. tanken. Of dat een probleem is, hangt af van waar je woont en hoeveel je rijdt. Maar meestal zijn er meer laadpunten in de buurt van jouw huis dan je denkt. Check dat op onze laadpaalvinder. Ben je bekend met A Better Route Planner? Zoek nu eenvoudig verschillende laadpalen door heel Europa.

Dan de voordelen. Rijden in een elektrische auto is heel relaxed en is op termijn ook goedkoper dan rijden in een fossiele auto. De auto is stil en zweeft voor je gevoel over de weg. Wil je sportief rijden, dan kan dat zeker elektrisch, want je trekt razendsnel op. En de auto’s zitten meestal vol technische snufjes, waardoor je veilig onderweg bent en bovendien valt de auto nogal op. Dus als het jou lukt om vloeiend en ontspannen te rijden, dan is elektrisch rijden een feestje.  En natuurlijk zijn er nog meer subjectieve voordelen te bedenken. 

Kortom; elektrisch rijden is echt heel anders dan rijden in een brandstof auto. En ja, er zijn wat nadelen, maar tegelijk is het ook leuk en bovendien goed voor het milieu. Wil je eens rondneuzen en kijken welke elektrische auto past bij jouw situatie, dan bieden wij gratis hulp

Dus hoe fijn of niet fijn is rijden in een elektrische auto, vanaf dit voorjaar gaan wij verschillende modellen uitproberen. Onze -ongezouten- mening delen we vervolgens als video’s op deze website.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0