Willem Knol

Bedrijfsnaam: Over Morgen
Functie: Adviseur Duurzame Mobiliteit

Vraag 1: Is een elektrische auto interessant voor iedere automobilist?

Natuurlijk! Misschien nu nog niet, want het aanbod van geschikte en betaalbare voertuigen moet nog groeien. Uiteindelijk is het rijden voor iedereen comfortabeler en waarschijnlijk ook goedkoper.

Vraag 2: Voor wie is elektrisch rijden mogelijk?

Op dit moment voornamelijk voor de zakelijke rijder, omdat dat financieel aantrekkelijk is. Wat betreft actieradius en oplaadmogelijkheden denk ik dat er voor ieder wat wils te krijgen is.

Vraag 3: Wat moet er nog gebeuren voordat iedereen elektrisch rijdt?

Er moet meer laadinfrastructuur komen. Zowel snel als regulier. Laden mag nooit een drempel zijn om elektrisch te gaan rijden.

Vraag 4: Vind je dat er voldoende informatie over elektrisch rijden te vinden is?

Er is veel te vinden, maar je moet wel weten waar je op moet letten. Ik vind dat de laadmogelijkheden nog erg onderbelicht zijn. Voor het gebruik van de auto maakt het nogal uit of er bijvoorbeeld een 1- of 3-fase laadmogelijkheid geboden wordt.

Vraag 5: Wat is je boodschap voor de automobilist van vandaag, die nog maar weinig weet van elektrisch rijden?

Verdiep je naast de actieradius en prijs, goed in de laadmogelijkheden. Als je veel onderweg bent, maar ook regelmatig even stil staat voor bijvoorbeeld een afspraak, kun je dan even bijladen. Je hebt dan misschien helemaal niet zo’n grote actieradius nodig, maar wel de mogelijkheid om snel te kunnen laden op reguliere laadpalen.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0