rutger de croon_online

Rutger de Croon

Bedrijfsnaam: E-PACT
Functie: Directeur

Vraag 1: Is een elektrische auto interessant voor iedere automobilist?
Steeds vaker wel ja. Elektrisch rijden is een geweldige ervaring, het comfort ten opzichte van een plofauto is een genot. Het “gezoef” over de weg kan ik iedereen aanraden. Neem daarbij dat het ontbreken van motorgeluid erg prettig is als je met elkaar in gesprek bent. Zelfs de grootste criticasters ontkennen dit niet.

Vraag 2: Voor wie is elektrisch rijden mogelijk?
Elektrisch rijden zie je natuurlijk vooral bij leaserijders maar inmiddels is er een steeds groter aanbod van betaalbare elektrische auto’s die al dan niet met behulp van de aankoopsubsidie vanuit het Rijk ook interessant is voor de particuliere rijder. Ik durf wel te stellen dat voor 90% van de automobilisten binnen nu en 5 jaar elektrisch rijden een logische en interessante volgende stap is.

Vraag 3: Wat moet er nog gebeuren voordat iedereen elektrisch rijdt?
Je ziet dat er onder  automobilisten een soort van drempelvrees is om de stap naar elektrisch rijden te zetten. Dat heeft veelal te maken met gebrek aan kennis t.a.v. de actieradius van een EV en het laden van de EV. Ontwikkelingen op het gebied van de batterij zijn erg belangrijk zodat er voldoende vertrouwen is in de actieradius. Tegelijkertijd zijn we er soms onvoldoende bewust van dat we met elkaar gemiddeld zo’n 35 km per dag rijden en een enorme actieradius niet nodig is.

Er zijn veel misverstanden over het snelladen, het regulier laden, , het is belangrijk dat kennis rondom het laden breed gedeeld wordt. De laadsnelheid van een auto is niet alleen afhankelijk van de auto maar ook van de laadpaal, de stekker, de kabel en de aansluiting. Dit wordt nog weleens vergeten waardoor er verkeerde verwachtingen ontstaan bij het aankopen van een EV met betrekking tot de laadduur.

Vraag 4: Vind je dat er voldoende informatie over elektrisch rijden te vinden is?
Kijkend naar de beschikbare informatie dan denk ik dat er online eerder te veel dan te weinig informatie te vinden is. Gelukkig zie je steeds platformen waar informatie over EV gebundeld wordt zoals deze website. De veelheid aan informatie maakt het er niet altijd makkelijker op om daadwerkelijk de stap naar EV te zetten.

Met Stichting E-PACT ondersteunen we bedrijven en hun medewerkers in de transitie naar elektrisch rijden. Zo hebben we met E-PACT bijvoorbeeld de E-Autokeuzehulp in samenwerking met Enpuls ontwikkeld om automobilisten te helpen bij het kiezen van de juiste EV. Voor werkgevers is er dan weer de EV-Scan. Deze geeft bijvoorbeeld inzicht in de benodigde laadinfra bij het kantoor zodat je als medewerker altijd met een gevulde batterij weer naar huis kan.

Vraag 5: Wat is je boodschap voor de automobilist van vandaag, die nog maar weinig weet van elektrisch rijden?
Mijn belangrijkste boodschap is dat je voor jezelf als eerste inzicht moet hebben in jouw rittenpatronen. Hoeveel km rijd je ? Zitten er verre uitstapjes tussen of is het dagelijks hetzelfde? Wat zijn de locaties waar je heen rijdt? Dat inzicht bepaalt namelijk in grote mate de benodigde actieradius, de grootte van de batterij en type EV maar ook de benodigde laadsnelheid en het type laadpunt dat je straks mogelijk thuis wil installeren of onderweg nodig hebt. Met dat inzicht weet je vervolgens hoe jij de overstap naar elektrisch het beste kunt maken.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0