maarten-van-biezen

Maarten van Biezen

Bedrijfsnaam: Vereniging Elektrisch Rijders (VER)
Functie: Bestuurslid

Vraag 1: Is een elektrische auto interessant voor iedere automobilist?

Een elektrische auto rijdt fijner; stiller met meer power. De totale kosten zijn lager dan van een brandstofauto. En een elektrische auto is veel schoner en zuiniger. Maar zoek je een betaalbare familieauto die een caravan kan trekken, of een goedkope gebruikte elektrische auto met meer dan 300 km bereik, dan is er nauwelijks iets beschikbaar. Maar ook dit verandert snel. De hele auto-industrie stapt over naar elektrisch. Niet alleen omdat dit moet vanwege het klimaat. Vooral ook omdat het straks veel goedkoper is om een elektrische auto te produceren dan een brandstofauto. Het is een kwestie van tijd dat iedereen elektrisch rijdt.

Vraag 2: Voor wie is elektrisch rijden mogelijk?

Er zijn nu elektrische auto’s beschikbaar voor bijna iedere doelgroep. Voor de veelrijder. Er zijn steeds meer modellen te koop met ruim 400 kilometer bereik en steeds meer supersnelladers die in een paar minuten 100 kilometer bijladen. Voor mensen met een klein budget. Er zijn en komen nu ook nieuwe elektrische auto’s beschikbaar rond de €20.000. En het aanbod gebruikte EV’s onder de €15.000 groeit sterk. De aanschafsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s maakt dat een elektrische auto voor steeds meer mensen interessant wordt. Elektrische auto’s zijn in aanschaf vaak duurder, maar in gebruik goedkoper. Lease kan dan aantrekkelijk zijn, ook voor de particulier.

Vraag 3: Wat moet er nog gebeuren voordat iedereen elektrisch rijdt?

Een veel ruimer en betaalbaar aanbod van gebruikte elektrische auto’s met voldoende actieradius. Daarnaast vindt VER dat gemeenten een “laadpaalgarantie” moeten afgeven (ongeacht waar je woont kan je rekenen op nabije laadinfrastructuur) en dat autobedrijven een bij gebuikte elektrische auto’s moeten laten weten wat de staat van de batterij is. Bovendien is het natuurlijk goed dat rijksoverheid en gemeenten de aanschaf van elektrische auto’s tijdelijk ondersteunen.

Vraag 4: Vind je dat er voldoende informatie over elektrisch rijden te vinden is?

Er is heel veel informatie te vinden over elektrisch rijden; feiten en fabels. Vanuit de Vereniging Elektrische Rijders (VER) helpen we mensen op weg met elektrisch rijden, zijn we de stem voor de elektrische rijders (belangenbehartiging) en zijn we een ontmoetingsplaats voor elektrische rijders. Onze helpdesk beantwoordt per dag meerdere vragen van mensen. We geven trainingen aan beginnende en gevorderde EVrijders. De beste ambassadeur van elektrisch rijden is de elektrische rijder zelf. Die helpt je zonder belang. Je ontmoet ze bij bijeenkomsten van de VER en online via de zeer actieve Facebook pagina’s.

Vraag 5: Wat is je boodschap voor de automobilist van vandaag, die nog maar weinig weet van elektrisch rijden?

Maak eens een proefritje met een elektrische auto en vraag eens naar de ervaringen van iemand die al elektrisch rijdt. Word (gratis) lid van de Vereniging Elektrische Rijders!

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0