Hoe kies ik een nieuwe elektrische auto?

Delen is lief

Omdat mijn leasecontract afloopt ben ik op zoek naar een nieuwe elektrische auto. Liefst betaalbaar en eentje waar ik een eindje mee kan rijden. Hoe kom je eigenlijk tot de beste elektrische auto voor jou? Hieronder mijn aanpak.

Het begint bij je persoonlijke situatie

Ik rijd nu al een aantal jaar elektrisch. Naar volle tevredenheid. Met een actieradius van zo’n 250 kilometer kom ik met mijn Nissan LEAF meestal wel van A naar B. Als het niet te koud is tenminste. En soms met een beetje snelladen. Het aanbod elektrische auto’s is echter een flink stuk groter dan een paar jaar terug. Ik keek daarom naar het volgende:

Hoe ver kan ik rijden met mijn elektrisch auto

elektrische-auto-kiezenDe actieradius is natuurlijk erg belangrijk. Dit hangt erg af van je rijgedrag en je omstandigheden. Ik zelf rijd zo’n 30.000 kilometer per jaar en zou het mooi vinden om tussen de 300 en 450 kilometer op een volgeladen accu te kunnen rijden. Daarop heb ik mijn eerste selectie gemaakt. Ik kwam uit op de Kia Niro, de Kia Soul, de Opel Ampera en de Hyundai Kona. Rijd jij iedere dag zoals de gemiddelde nederlander 30 kilometer woon-werk dan maak je natuurlijk een hele andere keuze. De auto’s kun je prima vergelijken op allerlei vergelijkingssites, zoals de EV-database.

Wat kost de nieuwe elektrische auto

Of je nu koopt of least; de prijs is belangrijk. En natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen portemonnee. Maar het is een belangrijke factor in de keuze die ik uiteindelijk maak als zelfstandig ondernemer. Is de meerprijs van een auto de moeite waard. Of kan ik met iets minder wel uit.

Welke andere factoren spelen nog een rol bij de keuze voor een elektrische auto?

Er zijn natuurlijk nog meer elementen die je mee kunt laten wegen. Welke auto vind je bijvoorbeeld mooi, welk merk past bij je, hoe laadt deze op en ga je er mee op vakantie. Voor mij persoonlijk spelen deze argumenten maar een hele kleine rol. Maar het kunnen belangrijke argumenten zijn. Dat hangt af van jouw situatie.

Overweeg je om de overstap naar elektrisch rijden al te maken of twijfel je nog? Gebruik onze EV-checker of elektrisch rijden iets voor jou is en of jouw elektrische auto al beschikbaar is.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0