Maarten Hachmang

Maarten Hachmang

Bedrijfsnaam: evXperts / LaadpasTop10.nl
Functie: Directeur

Vraag 1: Is een elektrische auto interessant voor iedere automobilist?

Het is niet alleen interessant, het is noodzakelijk. Waarom? Het is is de snelste en meest duurzame weg naar een wereld zonder uitlaatgassen of afhankelijkheid van olie uit landen met dubieuze regimes. Hoe sneller we de omschakeling maken hoe beter de luchtkwaliteit en hoe minder co2 uitstoot met bijbehorende desastreuse gevolgen.

Vraag 2: Voor wie is elektrisch rijden mogelijk?

Het hangt een beetje van je budget af. In principe voor iedereen dus, maar als je een kleine beurs hebt en dagelijks grote afstanden af moet leggen kijk dan eens naar lease. Er zijn al diverse merken die de 350/400km actieradius aanbieden voor een redelijke prijs. De kosten voor brandstof liggen ongeveer 3x zo hoog dan de kosten die je voor elektriciteit uitgeeft voor dezelfde km’s. Neem dat in je berekening mee, want die komen er bij brandstof-lease altijd nog bij.

Heb je wél de mogelijkheid tot aanschaf dan is vrijwel elke elektrische auto binnen een jaar of vier qua kosten break-even met een vergelijkbaar brandstofmodel dus voor de kosten hoef je het zeker niet te laten. Je kunt op www.iselektrischgoedkoper.nl voor jezelf gemakkelijk uitrekenen wanneer het voor jou interessant is.

Er is één uitzondering, mensen die een aanhanger of caravan bezitten, voor hen is de keuze vooralsnog wat beperkt, maar gelukkig komt hier snel verandering in.

Vraag 3: Wat moet er nog gebeuren voordat iedereen elektrisch rijdt?

De batterijprijzen moeten nog wat verder dalen waardoor de aanschafprijs ook lager wordt. De productie en verkoop van nieuwe brandstofauto’s mag wat mij betreft direct worden verboden en ontmoedigd. Het kabinet kan meer voordelen voor EV’s introduceren om nog wat extra te prikkelen.

Vraag 4: Vind je dat er voldoende informatie over elektrisch rijden te vinden is?

Ja, alleen kan het in het begin nogal overweldigend zijn, er is erg veel informatie om jezelf in te verliezen.

Vraag 5: Wat is je boodschap voor de automobilist van vandaag, die nog maar weinig weet van elektrisch rijden?

Kom een keer naar mijn training ‘EV voor groentjes’ . In 3 uurtjes spijkeren we je dan bij met alle nieuwe regeltjes; op de weg, bij parkeren/laden, fiscaal, verkeersborden, alles over hoe laden in de praktijk gaat en wat erbij komt kijken als je bijvoorbeeld thuis een laadpunt wilt installeren. Lukt dat niet, maak dan eens een proefrit en ervaar het zelf. Liefst een paar dagen om er een goed gevoel bij te krijgen. Beter nog, ruil een keer voor 14 dagen van auto met iemand in je omgeving die al elektrisch rijdt. Zien is geloven!

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0