Top 5 elektrische auto’s met de grootste actieradius op de weg

Delen is lief

Wat is de Top 5 elektrische auto’s met de grootste actieradius op de weg op dit moment? Wij kregen deze vraag via onze website. Steeds meer mensen willen namelijk elektrisch rijden, maar nog lang niet iedereen is enthousiast. Eén van de belangrijkste redenen is de angst om te weinig kilometers af te kunnen leggen. Want stilstaan langs de snelweg is voor niemand leuk. Hieronder de 5 elektrische auto’s met de grootste actieradius die nu op de weg rijden. (bron: EV Database) De dubbele modellen in net een andere uitvoering tellen we niet mee.  

De Porche Taycan en de Tesla Model 3

1. Een gedeelde eerste plaats. De Porsche en Tesla Model 3 hebben een gemiddeld bereik van 460 kilometer. Een gemiddeld bereik is een combinatie van zomer, winter, snelweg en binnendoor rijden. Hét grote verschil is de prijs. De Porsche is zo’n €30.000 duurder. Moet je er wel voor over hebben.

De Ford Mustang Mach-E ER RWD

2. Een hele mond vol, voor een niet extreem dure auto ( < € 60.000) die toch nog een actieradius heeft van gemiddeld 440 kilometer. Deze Ford ziet er in vergelijking met veel andere elektrische auto’s ook erg gewoontjes uit. Kan zeker een voordeel zijn.

Audi e-tron GT quattro en de Skoda Enyaq iV 80

3. Gemiddeld in zomer en winter rijd je met deze auto’s rustig van Breda naar Parijs. De actieradius van deze Audi en Skoda is 420 kilometer .De Audi is wel een dure auto met een vanafprijs boven de €100.000. De Skoda heb je al in huis vanaf een kleine €48.000.

Volkswagen ID4 Pro Performance

4. Ook de hele reguliere automerken komen aan bod en niet alleen de futuristische elektrische auto’s. Deze Volkswagen rijdt gemiddeld 410 kilometer.In de zomer iets meer, in de winter en op de snelweg iets minder. Hoewel deze wagen nog vrij nieuw is, zie je de ID al vrij veel rijden.

Hyundai Kono Electric 64 kWh

5. Onze top 5 (met iets meer dan 5 auto’s) eindigt met een Hyundai. Een betaalbare middenklasse auto uit Azië, die toch gemiddeld 395 kilometer rijdt. Ruim voldoende voor de Nederlandse wegen, zonder dat je steeds aan de snellader staat. En de goedkoopste in deze lijst. 

De gemiddelde actieradius van elektrische auto’s neemt snel toe. Ook de goedkopere auto’s krijgen een steeds groter bereik. Als je daarbij ook bedenkt dat de gemiddelde auto zo’n 90% van de dag stil staat heb je misschien helemaal niet zo’n dure wagen nodig. Kijk hier of er al iets voor jou op de markt is

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0