Jaap_Burger

Jaap Burger

Bedrijfsnaam: Watture
Functie: Adviseur EV

Vraag 1: Is een elektrische auto interessant voor iedere automobilist?

Ja, het rijgemak is ongeëvenaard. De grootste belemmering zit denk ik nog tussen de oren. Er zijn vandaag elektrische auto’s in diverse smaken en prijsklassen.

Vraag 2: Voor wie is elektrisch rijden mogelijk?

Hoe meer kilometers je maakt, hoe interessanter. Rijden op stroom is een stuk voordeliger dan rijden op fossiele brandstof. Tweedehands is er ook al best wat aanbod, bijvoorbeeld in het buitenland. De private lease-aanbiedingen voor elektrische auto’s zijn inmiddels ook prima geprijsd en zullen hopelijk met de nieuwe subsidie van de overheid nog aantrekkelijker worden.

Rijd je heel weinig én heb je veel ruimte nodig, bijvoorbeeld een grote familieauto voor af en toe een weekend weg, dan kun je misschien beter nog even wachten.

Vraag 3: Wat moet er nog gebeuren voordat iedereen elektrisch rijdt?

Het mag allemaal nog wel veel makkelijker: eenvoudigere vergelijking van kosten, het makkelijker maken om eens uit te proberen, en ook makkelijker maken om te laden, zonder allerlei ingewikkelde tijdsbeperkingen of prijsformules. Bijvoorbeeld door gewoon te kunnen betalen met je bankpas. En natuurlijk op veel meer plekken. Een laadpunt thuis is soms ook nog best lastig en of duur, daar kan ook nog veel in verbeterd worden. Terwijl er niets zo mooi is als straks op je eigen zonnestroom te kunnen rijden!

Vraag 4: Vind je dat er voldoende informatie over elektrisch rijden te vinden is?

Eerlijke informatie over kosten en het bereik van de accu, hoe kom ik aan een laadpunt thuis? Mensen moeten de vraag ‘is het iets voor mij?’ beantwoorden, daarvoor is andere informatie nodig dan wat je gebruikelijk vindt. Elke week is er wel een nieuwe auto-aankondiging of technische doorbraak bij accu’s te melden – maar dat is niet wat er nodig is om die vraag te beantwoorden.

Vraag 5: Wat is je boodschap voor de automobilist van vandaag, die nog maar weinig weet van elektrisch rijden?

Ga het eens uitproberen, vraag een familielid, vriend of buur die elektrisch rijdt of je het eens uit mag proberen. Maak daarna eens een rekensommetje met je huidige kosten. Als laatste stap kun je eens bij autodealers verschillende merken uitproberen – en ook elektrische deelauto’s zijn er steeds vaker – misschien ook wel in jouw buurt? Hoe lang wil je nog door blijven rijden met je huidige auto? Het is misschien je laatste auto op fossiele brandstof – als je eenmaal met die gedachte rondrijdt, ga je de mogelijkheden zien.

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0