Elektrisch rijden op een formule 1 circuit

Delen is lief

Een formule 1 circuit zonder ronkende motoren, maar vol met elektrische voertuigen. Het Circuit Zandvoort is het eerste weekend van oktober gastheer van de EV Experience, een evenement met elektrische auto’s, e-bikes, scooters, steps en motoren. Wij spraken met oprichter van de EV Experience, Maarten Pompen.

Maarten, wat is het doel van de EV Experience?

Mijn missie is om de energietransitie in stroomversnelling te brengen. De komende jaren gaat er namelijk veel veranderen in de automotive industrie. Iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) auto en die zichzelf de vraag stelt: ‘is elektrisch wellicht ook een optie voor mij?’ is een relevante bezoeker. We gaan deze doelgroep helpen met de juiste kennis en ervaring. Op deze manier mikken we niet op de massa, maar willen we mensen verder helpen om de overstap te vergemakkelijken.

Merk jij al een toenemend enthousiasme voor elektrisch vervoer?

Elektrisch vervoer is volkomen logisch. Jezelf uitstootvrij verplaatsen is mogelijk, dus waarom doen we dit nog niet? Tijd om meer mensen hier enthousiast over te maken.

Het Circuit Zandvoort is normaal een plek van benzinemotoren. Waarom organiseer je het evenement juist daar?

Op het circuit snappen weinig mensen waarom ik geruisloze auto’s op het circuit neerzet. Lekker controversieel en tegen de richting in, dat maakt het leuk! Daarbij is de ervaring van echt bezig zijn met de auto zonder te letten op fietsers of spiegels heerlijk in een elektrische auto.

Hoe denk jij dat dit bij kan dragen aan de toekomst van schoon vervoer?

Ik ben een beursorganisator en breng vraag en aanbod bij elkaar. Aan mij om iets unieks aan deze ontmoeting toe te voegen, zoals het rijden op het circuit en het zorgen voor goede workshops. Door het samenbrengen van de juiste bezoeker aan exposanten die de juiste producten hebben ontstaat de chemie. Hoe meer vraag en aanbod we de komende jaren bij elkaar brengen hoe sneller de toekomst realiteit is. We organiseren daarom de EV Experience en Fully Charged LIVE Europe 29, 30 en 31 okt 2021.

En hoe breng je elektrisch vervoer bij de mensen die nu nog niet elektrisch rijden, voor wie het nog een ver van mijn bed show is?

Dat is niet mijn doelgroep en hier stop ik ook geen energie in. De doorgewinterde ‘petrolhead’ bijvoorbeeld, deze bezoeker houdt van de geur en het geluid en vindt elektrisch rijden thuishoren op de kermis. Die hebben gelukkig 362 dagen per jaar andere leuke evenementen op het circuit!

Tickets zijn nog beperkt beschikbaar op 2, 3 en 4 oktober en te bestellen via www.evexperience.nl

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0