Automobilist moet beter geïnformeerd worden over voordelen elektrisch rijden

Delen is lief

De komende jaren wisselen miljoenen mensen hun oude vertrouwde benzine- of dieselauto in voor een zoemende, schone elektrische auto. Dat is tenminste het idee en de stimuleringsmaatregelen en innovaties vliegen je dan ook om de oren. Voor de gemiddelde consument is het echter soms niet bij te houden en verdomd moeilijk om alle nodige informatie te vinden die de overstap naar elektrisch rijden mogelijk maakt.  Wij schrijven over de voordelen van elektrisch vervoer. Maar ook de nadelen.

Waarom is het zo moeilijk om informatie over elektrisch rijden te vinden?
De wereld van elektrisch rijden is een snelgroeiende en innovatieve. Er komen ieder jaar veel elektrische auto’s bij, maar ook de hele infrastructuur eromheen wordt opgebouwd. Denk aan opladen, passen, duurzame energie en slim laden. Er komt veel op ons af en iedere partij loopt zich de benen uit het lijf om bij te blijven of liever nog, de nieuwe koploper te worden. De innovatieslag in de auto industrie kost veel energie en als je bijvoorbeeld kijkt naar gemeenten, dan zie je dat die de ontwikkelingen nauwelijks bij kunnen houden. Iedereen is druk, druk druk. Een mooi compleet overzicht is eigenlijk niet te vinden.

Wordt de automobilist vergeten?
Eigenlijk wel een beetje ja. Niet met kwade opzet, maar het gebeurt wel. De groep die zich al actief bezig houdt met elektrisch vervoer zijn de bedrijven, de techneuten, de gadget lovers en de groene denkers. Een fanatieke groep koplopers die met passie en plezier werken aan de ontwikkeling van elektrisch vervoer. De grote middengroep, wij dus, de gemiddelde automobilisten kan dit maar moeilijk bijhouden. Er is gelukkig wel een Vereniging Elektrische Rijders (VER), die zo veel mogelijk informatie biedt, maar ook de VER kan het niet alleen.  Het is daarom nodig dat er eerlijke en nuttige informatie over elektrisch rijden op één plek te vinden is. Eenvoudig en helder. Dat platform bieden wij.

Wat biedt elektrischryden.nl de automobilist?
Ja, we zijn enthousiast over de voordelen van elektrisch rijden. Maar we snappen ook de weerstand en drempels die er zijn. Door onze eigen ervaringen weten we hoe lastig het is alle nodige informatie bij elkaar te krijgen, bijvoorbeeld over laadpassen of de kosten van laadpalen. Het is een enorme klus voor iemand die ‘gewoon’ op zoek is naar een nieuwe auto en een elektrische auto overweegt. Op ons platform bieden we nuttige en eerlijke informatie over elektrisch rijden.Via elektrischryden.nl laten we zien of jij al toe bent aan een elektrische auto. Ook houden we je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van elektrisch vervoer, maar wel in simpel en begrijpelijk Nederlands. We hopen de automobilist te helpen met het maken van de juiste keuze van haar/zijn volgende auto. 

Elektrisch Ryden
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0